Over ons

Wij zijn een gezellige en enthousiaste groep muzikanten. Iedere woensdagavond repeteren wij in Schagen in de kelder van Markt 18. We hebben twee orkesten: het hoofdorkest en het opleidingsorkest.

SW 151014. Staatsieportret van Schagens Harmonie in hun repetitieruimte de 'talentenvloer' in het Scagontheater. (4-koloms 115 VP)

Na een jaar muziekles gaan leerlingen van de vereniging meespelen in het opleidingsorkest. Het doel is hen wegwijs te maken in het musiceren in orkestverband. Het gaat hierbij niet alleen om jonge, beginnende muzikanten, maar ook om volwassen die op latere leeftijd een instrument zijn gaan spelen. De moeilijkheidsgraad van de gespeelde stukken is aangepast aan de mogelijkheden van de muzikanten. Het opleidingsorkest heeft diverse optredens in een jaar. Zo wordt er een aantal keer per jaar deelgenomen aan een festival en treedt het orkest ook altijd op tijdens de concerten van het groot orkest.

Als je enige tijd in het opleidingsorkest gespeeld hebt en je een zeker niveau hebt kan je doorstromen naar het hoofdorkest van Schagens Harmonie. Met dit orkest spelen we meerdere keren per jaar op verschillende soorten gelegenheden. We zoeken samenwerking op met andere verenigingen, spelen op festivals en geven concerten in en om Schagen. Ook spelen wij bij de Dodenherdenking op 4 mei.

Elke woensdagavond wordt er onder leiding van dirigent Esther Hoek gerepeteerd in cultuurhuis Markt 18 in Schagen. Je kunt ons vinden via de stalen trap aan de achterzijde van dit mooie gebouw, op de talentenvloer. Verdieping -2.

Het opleidingsorkest repeteert van 19:00 tot 19:45 uur en het hoofdorkest van 20.00 tot 22.00 uur.