150 jaar: Esther Hoek aan het woord

Lieve leden van Schagens Harmonie, vrienden van Schagens Harmonie en iedereen die dit leest,

Aan mij is gevraagd om ook iets te schrijven en allereerst wil ik natuurlijk alle leden en bestuursleden van harte feliciteren met dit prachtige jubileum!
Wat een enorme prestatie en hoe uniek… mijns inziens alleen mogelijk als je echt een vereniging bent in de juiste zin van het woord. Saamhorig, zorgdragend, respecterend naar elkaar zijn en dat allemaal met dezelfde insteek…samen musiceren.
Eigenlijk gun je iedereen op de wereld om eens te voelen hoe het is om lid te zijn van Schagens Harmonie, wat zou de wereld er dan mooi uitzien…

Hoe trots ben ik dan ook dat ik al 20 jaar jullie dirigent mag zijn, nogmaals het voelt absoluut niet als 20 jaar maar als ik eens de hoogtepunten opnoem, De Karavaan, Op de Beun, De Voddenman van Teheran, De Passie, Allan Parsons, twee keer winst op Baam festival (eigenlijk 3…hihi). Twee keer op concours waarbij de eerste keer de jury even op mij afkwam om te zeggen dat het geweldig was met Wind in the Willows… pfft wat een mooie tijd.
Het meest trots ben ik op de doorstroom van 15 leerlingen in de tijd, met voor de zomer een ‘voor-de-pauze’ orkest om ze te laten in stromen. Dat ging zo goed dat we na de zomer gewoon even Banja Luka met ze gefixt hebben op een festival, onvergetelijk.
Zo ook staan het pianoconcert van Beethoven met mijn eigen Wim op de vleugel en Danzon nr. 2 van Arturo Marquez in mijn geheugen gegrift, dank dat jullie met mijn wilde ideeën zijn meegegaan.

En heel eerlijk ik heb het gevoel dat het vuurtje dat wij samen hebben nog lang niet geblust is…
Eens in de twee weken mag ik ook een rondje Burgerbrug, Schagen, Schagerbrug rijden om les te geven aan de meest fijne leerlingen die je je kunt wensen. De woensdag avond begint met het opleidingsorkest, wat een heerlijke groep en wat word ik daar altijd blij van.
Daarna gaan we aan de bak in een heel fijne en gezellige sfeer, hard werken hoort er ook bij maar de balans is goed. Altijd de insteek om zo goed mogelijk te presteren individueel maar ook juist voor het collectief. Hoe geweldig vind ik het dat jullie ook andere muzikanten een welkom gevoel geven, wat een kracht is dat toch van Schagens Harmonie, een vereniging naar mijn hart.

Ik spreek de hoop uit dat jullie dit samen nog lang mogen volhouden, dat ik daar nog een tijdje van deel mag uitmaken en dat ik jullie nog mag inspireren met mijn wilde plannen en muzikale ideeën.

Dank, dank, dank meest mooie vereniging boven het Noordzee Kanaal!

Liefs
Esther Hoek, dirigent

(foto Esther: Martin Rozema)

Verder

Terug