150 jaar: Jeugdleden aan het woord (Gijs en Pien)

Hallo! Ik heet Gijs Tuin en ben 11 jaar oud.

Ik ben nog niet zo heel lang lid van de Harmonie, maar ik vind het nu al heel leuk! Ik ben bij de Harmonie terecht gekomen via mijn familie, want mijn zus en mijn vader zaten ook al bij de Harmonie en het leek mij ook heel leuk.

Ik zit nu op drumles, maar omdat ik pas een paar lessen heb gevolgd, speel ik nu op de grote trom, omdat dat niet zo moeilijk was en het leek mij heel leuk om het te bespelen. Later als ik wat langer op drummen zit, kan ik misschien ook wel het drumstel bespelen, maar nu helpt Sander ons nog (de drummer).

Ik heb nog geen optreden gehad met de Harmonie, maar op school heb ik wel eens opgetreden en ik vond dat leuk en ik was eigenlijk niet zenuwachtig. Ik vind het leuk als ik snel en vlug moet slaan op de grote trom en ik vind het heel erg leuk dat ik eigenlijk de tweede dirigent ben, want ik moet het ritme goed bij houden met de grote trom.

 

Hallo, mijn naam is Pien Tuin. Ik ben nog niet zo lang lid van Schagen Harmonie maar ik vind het hééél leuk! Mijn vader en mijn zus zaten al bij de Schagens Harmonie en ik wou ook mee doen samen met mijn broertjes Finn & Gijs. Ik zit op drummen en ook nog op les. Ik speel drum omdat ik hou van ergens bovenuit komen!

Ik vind het heel leuk om mee te spelen in het orkest. Ik vind het soms nog een beetje spannend om voor publiek te spelen, maar als ik eenmaal speel, vind ik het super leuk!

Mijn lievelingsliedje in Disco Lives, omdat ik er heel veel in mag doen. Het zijn drie liedjes: Stayin’ Alive, I Will Survive en YMCA. Schagens Harmonie is echt een aanrader voor kinderen die ook een instrument bespelen! Gefeliciteerd met het 150-jarige bestaan.

Groetjes
Pien.

Verder

Terug