Blazen in de klas en gift van de Raboton!

foto blazersklas

SCHAGEN – In basisschool De Ark in Schagen werd woensdagavond het muziekproject `Blazen in Schagen`, dat Schagens Harmonie op De Ark en het Zwanenest in Schagerbrug heeft verzorgd, afgesloten met een concertje.

`Blazen in Schagen` werd gratis aan beide scholen aangeboden. De kinderen kregen de instrumenten als saxofoon, klarinet, trompet en hoorn in bruikleen. De kinderen waren zo enthousiast dat ook meester Helmuth de Wit aangestoken werd en een snelcursus noten lezen kreeg om mee te kunnen spelen.

Voordat de leerlingen van groep 6 lieten horen wat zij in 8 lessen hadden geleerd, speelde eerst het opleidingsorkest van Schagens Harmonie.

Onder leiding van Liewe de Jong en Astrid Boekel speelden de kinderen liedjes van 2 noten, 3 noten en 4 noten. Hun laatste nummer speelden zij samen met het opleidingsorkest.

Aan belangstelling hadden zij geen gebrek, want het lokaal zat bomvol toehoorders. Aan het eind van de avond kreeg Sacha Henstra van Schagens Harmonie uit handen van Annet Broers namens Raboton een cheque van € 3.300,-.

Van dat bedrag worden nieuwe instrumenten gekocht en komt mogelijk volgend jaar een vervolg op `Blazen in Schagen.

Aldus Kitty Mertz via Schagen FM.

Op de site van Schagen FM staan een aantal hele leuke foto’s van deze avond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.