De Passie Schagen – Joey Spijker

Joey Spijker

“Drumming was the only thing I was ever good at”

John Bonham

“Drummen is het enige waar ik echt goed in wil zijn”, aldus Joey Spijker, eigenaar van Spijker Drums. In april 2011 begon hij met de eerste stappen naar zijn droom: hij richtte Spijker Drums op. Wat precies zijn droom is, realiseerde hij zich toen hij op zijn vijftiende voor het eerst achter een drumstel zat. “Hey, hier ben ik goed in en ik vind het leuk!”, was zijn eerste gedachte tijdens het drummen. Die ervaring is zijn drijfveer geweest voor de jaren die volgden. Nadat hij de mbo-opleiding Muziek aan het ROC afrondde, stroomde hij door naar het Conservatorium. Zijn droom toen hij vijftien was? Van drummen zijn werk maken.

Joey is vanuit zijn studie gespecialiseerd als pop- en sessiemuzikant. Zijn voorliefde gaat echter uit naar rockmuziek. “Energie is voor mij één van de belangrijkste elementen van muziek. De energie die in rock zit, vind ik te gek. Daar geniet ik van tijdens het spelen en tijdens het luisteren.” Joey beperkt zich echter niet alleen tot rockmuziek. Mede dankzij zijn opleiding heeft hij zich in meerdere stijlen verdiept en vindt hij het interessant om deze stijlen te spelen en in elkaar over te laten lopen. “Elke stijl heeft mooie kanten. Ik vind het interessant om deze kanten te vinden en deze, ook in samenspel met anderen, verder uit te diepen.”

Joey zijn droom op dit moment? Met zo veel mogelijk mensen samenwerken om zijn veelzijdigheid verder te ontwikkelen en gave muziek te maken. Daarom staat hij altijd open voor nieuwe samenwerkingen op freelance of vaste basis. Dus ben je op zoek naar een allround freelance drummer? Neem dan contact met Joey op om de mogelijkheden te bespreken.