De Passie Schagen – Laurens Tol

laurens-tol

Muziek loopt als een rode draad door mijn leven. Doordat mijn vader muzikant (gitarist) was, kreeg ik de muziek van bands als The Beatles, The Cats, The Eagles en veel Americana en Bluegrass met de paplepel ingegoten.

Op het conservatorium van Haarlem ben ik mezelf in andere stijlen gaan verdiepen en dit proces is nog altijd gaande. Ik vind basigitaarspelen het mooiste wat er is en wil altijd beter leren spelen. Met die motivatie geef ik ook les aan mijn leerlingen.

Op het conservatorium heb ik basgitaar gestudeerd bij René Dissel en Udo Pannekeet. Ook door hen ben ik voor een belangrijk deel gevormd. Tussendoor heb ik bovendien lessen gehad bij The Collective School Of Music in New York. Na mijn studie heb ik improvisatielessen gevolgd bij gitarist Tim Langedijk en saxofonist Tom Beek.

Ik heb altijd in veel verschillende bands gespeeld en gezongen. Meestal in dienst van anderen. De laatste jaren ben ik ook serieus bezig met eigen werk. Het eerste resultaat hiervan is binnenkort te vinden op de eerste plaat van Project JazzX, een improvisatieband die ik zelf heb opgericht.