Truus “Het Ballet”

Als je kunt helpen, moet je helpen.’ 

Dat was het motto van de in Alkmaar geboren verzetsvrouw Truus Wijsmuller-Meijer.

Kom kijken en luisteren naar Balletschool Attitude en Schagens Harmonie die u, in samenwerking met Stichting Truus Wijsmuller-Meijer, zullen laten kennismaken met deze bijzondere vrouw en het Alkmaar van haar jeugd.

Truus redde met de kindertransporten 10.000 kinderen uit handen van de nazi’s. Sinds 1 juli 2020 staat haar beeltenis omringd door 28 kinderen op de Gewelfde Stenen Brug in Alkmaar vlakbij haar geboortehuis. 

Ondanks het prominente beeld in de stad kennen veel mensen het verhaal van Truus niet.

Na het zien van deze voorstelling zullen Truus en haar kinderen meer zijn dan een mooi beeld op een centrale plek in Alkmaar.

‘TRUUS, Het Ballet’ belooft een bijzondere voorstelling te worden waarbij gedanst wordt op live muziek. Dans is hèt medium bij uitstek om Truus’ verhaal van vrede en menslievendheid, juist in deze tijd, opnieuw onder de aandacht te brengen. Dans is immers inclusief, overstijgt taal, afkomst, leeftijd en opleiding. 

De voorstelling is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is en geschikt voor alle leeftijden. 

Balletschool Attitude 

Balletschool Attitude, onder leiding van Mirjam de Zeeuw, is dé balletschool voor klassiek ballet van Alkmaar, Bergen en Heiloo. De school is gespecialiseerd in klassiek ballet op alle niveaus in de leeftijd van 2 tot 80 jaar. Dansplezier staat bij Balletschool Attitude op de eerste plaats. Er wordt gestreefd naar een zo optimaal mogelijke techniek binnen een zo breed mogelijk spectrum van het klassiek ballet.  (Kijk voor meer informatie op www.balletschoolattitude.nl)

Stichting Truus Wijsmuller-Meijer

Stichting Truus Wijsmuller-Meijer werd opgericht op 17 september 2021. De stichting heeft als doel het in herinnering houden van leven en werk van Truus Wijsmuller-Meijer. (Kijk voor meer informatie op www.tantetruusishier.nl)

Voorstellingen

Za 29 jun 2024: 16:00 – 18:00

Zo 30 jun 2024: 13:00 – 15:00

Zo 30 jun 2024: 16:00 – 18:00

Kaartverkoop

De kaarten zijn te koop via de website van Theater De Vest – gebruik deze link.